Din varukorg är tom!

Barcelona måste fatta beslut om back-up-anfallare

Styrelsen har hittills varit verksam med överföringsverksamheten i detta sommarfönster Fotbollströjor Barn. Viktiga områden har stärkts medan oönskade spelare har flyttats framgångsrikt. Detta har gett Barcelona plattformen att bygga på den inhemska dubbla från förra säsongen.
 
Det finns emellertid ett problem som inte har lösts. Back-up-anfallssituationen har inte tagits upp ännu, eftersom Munir El Haddadi och Paco Alcacer fortfarande är på klubben. Luis Suarez är den obestridda starteren trots att han alltmer visar tecken på att han är i nedgång, men det är ett problem för en annan dag. Uruguayan bör vara kapabel att leda linjen för Barcelona den här säsongen. Det är emellertid inte klart vem som ska väljas för de mindre viktiga spelen.
 
Munir tycktes få naken eftersom han var mer involverad i pre-season spel. Alcacers skada bidrog säkert i det avseendet, men hans prestanda mot Milan i det sista International Champions Cup-spelet var dåligt. Munir gjorde också bänken över sin lagkamrat för den spanska Super Cup, men han användes inte. Emellertid valdes inte heller att vara ett ersättare för öppnings league match mot Alaves.
 
De var båda tillgängliga för spelet, så det var Ernesto Valverdes beslut att släppa ut dem. Hans ovillighet att ens använda en som ersättare föreslår att han inte kommer att förlita sig på dem för mycket. Därför ska minst en lämna i detta överföringsfönster för att få in några medel samt minska löneavgiften.
 
Alcacer lockar fortfarande intresse med Borussia Dortmund som de senaste företrädarna, även om de i början vill att affären ska vara ett lån som kan vara ett problem. Eventuella avtal måste ha ett permanent alternativ att köpa i slutet av lånet till ett rimligt pris.
 
En potentiell lösning som kan användas om Suarez fortsätter att kämpa använder Lionel Messi som en "falsk 9", med två av antingen Philippe Coutinho, Ousmane Dembele och Malcom spelade båda sidorna av honom. Denna uppställning skulle vara beroende av mittfältare som tog bort några av bollprogressionsuppgifterna från argentinska. I annat fall skulle han kunna tvingas att falla för djupt och knappt få bollen i farliga områden. Tanken med denna roll är att tillåta honom att delta i uppbyggnad från centrala områden genom att arbeta mellan linjerna, men ber honom att göra för mycket destabiliserar lagets attackerande form.
 
Oavsett, de behöver inte två strejkare Barcelona fotbollströjor, så det måste klargöras vem som är det andra valet för den positionen och den andra måste säljas. Munirs kontraktssituation lägger till detta eftersom det löper ut 2019, vilket innebär att ett beslut måste göras omedelbart eftersom han kan lämna som en fri agent om inte.